Italien består av 20 regioner och varje region är lojal sina traditioner. Italienarna är lokalpatrioter. 
Familjen, byn/staden och trakten kommer i första hand, nationen i andra. Man talar om”la cucina regionale”! 

Det skiftande klimatet från 
alperna i norr till det heta Sicilien i söder betyder 
varierande skördar med t.ex. Europas största risodlingar vid Po-slätten i norr, äppelodlingar i alpdalarna och 
världens största olivodlingar i Apulien i söder. 
Det gör också att Italien har stor mångfald på druvor och ett underbart utbud av delikata viner.

Italienarna älskar att handla sin mat på marknaden och i de små specialbutikerna. Precis så är det hos oss. Vi har små tillverkare. Små leverantörer – alla som brinner för sina råvaror. Jag, frugan med vänner har lång erfarenhet av italienska livet. Jag har bott deltid i detta underbara land under 30 år. I böljande landskap utanför Firenze och Perugia har vi tillverkat vin. Jag har gjort olivolja i Montalcino och plockat tryffel i Alba.

Vi är ”Cucina Casalinga” – italiensk kokkonst omfamnar och betonar kärnan i rustik matlagning som är sprungen ur generationer av italiensk tradition. Det finner du här hemma hos oss! Välkommen Hem!

Peter och Carina (frugan) med vänner Filippo, Daniel och Theodor! We are the PDF Brasserie Group.

Hitta hit